Pjäxor

Pjäxor bör väljas med omsorg, läs mer här nedan vad som är viktigt vid val av pjäxor. Vill ni köpa pjäxor online? Jämför priser på 213 pjäxor från de bästa onlinebutikerna här , billigaste pjäxorna från 693 kr, högsta priset ligger på 7999 kr.
Ni hittar alla 213 pjäxor hos oss här

Pjäxor – en bra grund att stå på

Ett par bra skidor i all ära, utan ett par perfekta pjäxor kommer du inte långt i backen. Om pjäxorna klämmer, skaver eller inte kan hålla fötterna varma blir åkningen långt ifrån så rolig som du vill att den ska vara. För att du ska kunna njuta i backen är ett par välsittande pjäxor ett måste, välj därför dina pjäxor med omsorg.
Pjäxorna utvecklas hela tiden och idag behöver du inte välja mellan funktion eller komfort. För att hitta pjäxan som sitter som gjuten ska du först och främst gå efter vilken sorts åkare du är. Är du novis är det en pjäxa med lägre flexvärde som gäller, och är du en van åkare ska du ha ett högre flexvärde för att pjäxan ska klara trycket i svängarna. Ägnar du dig åt en lättare form av åkning ska du välja mjuk pjäxa medan du som gillar stenhård piståkning behöver en hårdare pjäxa.
Vill du kunna ställa in spännena på din pjäxa med totalprecision är mikrojusterbara spännen ett måste. Med dessa behöver du bara skruva på spännet för att ställa in det till det läge som passar dig bäst. Denna typ av spännen finns på de flesta pjäxor.
Går du ofta i dina pjäxor? Då kan det vara en god idé att välja pjäxor med så kallat walk mode som gör att flexen släpper efter. Gör man andra aktiviteter i samband med skidåkningen, såsom lunchar och går på after-ski, då är walk modet perfekt att ha.
Ett vanligt fel som många tyvärr är med om i samband med första pjäxköpet är att välja för stora pjäxor. Gör du det kan du räkna med att få ont i fötterna till följd av att du kompenserar den dåliga passformen med att spänna åt pjäxorna för hårt, detta resulterar de facto i både kramp och kalla tår. För att hitta den perfekta storleken ska dina tår slå i pjäxans framkant när du sätter ner foten i pjäxan första gången. Efter några timmars åkning har pjäxan vidgat sig för att passa dig perfekt. De flesta av dagens pjäxmodeller har en formbar innersko som anpassar sig väl efter foten. Efter någon veckas åkning är komforten maximal.
Tack vare de precisa mått som en pjäxa ska ha för att sitta rätt kan man tro att just pjäxor inte är något som man ska handla på nätet. Men faktum är att internetbutikerna både ger precisa storleksuppgifter om invändigt centimetermått och mycket noggrann information om pjäxornas funktion. Det kan faktiskt vara enklare att handla pjäxor på nätet eftersom du kan mäta fötterna och välja i lugn och ro. När du har mätt dina fötter väljer du den storlek som ligger närmast i storlek uppåt och voilà, nu har du hittat rätt pjäxstorlek!

Bästa rabatterna på pjäxor online

Här nedan finner ni de största rabatterna de bästa onlinebutikerna har att erbjuda på pjäxor just ni. Spara upp till 54%!

54%
Atomic Hawx Magna 110 S
Atomic
1700:-
3656.97:-
Snowinn
53%
Head Vector Evo 100 ST
Head
1528:-
3251.04:-
Snowinn
48%
Salomon X Pro 90 Sport
Salomon
1949:-
3748.06:-
Snowinn
47%
Fischer Ranger Free 120 Walk DYN
Fischer
3217:-
6093.94:-
Snowinn
46%
Salomon X Pro 110 Sport
Salomon
2024:-
3748.13:-
Snowinn
46%
Salomon X Pro 90 Cruise Woman
Salomon
1805:-
3342.57:-
Snowinn
45%
Salomon X Pro 100 Cruise
Salomon
1838:-
3341.8:-
Snowinn
43%
Spectre 2.0
La Sportiva
3759:-
6595:-
Skistart
43%
Synchro Pjäxa
La Sportiva
4557:-
7995:-
Skistart

Direktlänkar till pjäxor hos onlinebutiker