Pjäxor

Pjäxor bör väljas med omsorg, läs mer här nedan vad som är viktigt vid val av pjäxor. Vill ni köpa pjäxor online? Jämför priser på 175 pjäxor från de bästa onlinebutikerna här , billigaste pjäxorna från 566 kr, högsta priset ligger på 8209 kr.
Ni hittar alla 175 pjäxor hos oss här

Pjäxor – en bra grund att stå på

Ett par bra skidor i all ära, utan ett par perfekta pjäxor kommer du inte långt i backen. Om pjäxorna klämmer, skaver eller inte kan hålla fötterna varma blir åkningen långt ifrån så rolig som du vill att den ska vara. För att du ska kunna njuta i backen är ett par välsittande pjäxor ett måste, välj därför dina pjäxor med omsorg.
Pjäxorna utvecklas hela tiden och idag behöver du inte välja mellan funktion eller komfort. För att hitta pjäxan som sitter som gjuten ska du först och främst gå efter vilken sorts åkare du är. Är du novis är det en pjäxa med lägre flexvärde som gäller, och är du en van åkare ska du ha ett högre flexvärde för att pjäxan ska klara trycket i svängarna. Ägnar du dig åt en lättare form av åkning ska du välja mjuk pjäxa medan du som gillar stenhård piståkning behöver en hårdare pjäxa.
Vill du kunna ställa in spännena på din pjäxa med totalprecision är mikrojusterbara spännen ett måste. Med dessa behöver du bara skruva på spännet för att ställa in det till det läge som passar dig bäst. Denna typ av spännen finns på de flesta pjäxor.
Går du ofta i dina pjäxor? Då kan det vara en god idé att välja pjäxor med så kallat walk mode som gör att flexen släpper efter. Gör man andra aktiviteter i samband med skidåkningen, såsom lunchar och går på after-ski, då är walk modet perfekt att ha.
Ett vanligt fel som många tyvärr är med om i samband med första pjäxköpet är att välja för stora pjäxor. Gör du det kan du räkna med att få ont i fötterna till följd av att du kompenserar den dåliga passformen med att spänna åt pjäxorna för hårt, detta resulterar de facto i både kramp och kalla tår. För att hitta den perfekta storleken ska dina tår slå i pjäxans framkant när du sätter ner foten i pjäxan första gången. Efter några timmars åkning har pjäxan vidgat sig för att passa dig perfekt. De flesta av dagens pjäxmodeller har en formbar innersko som anpassar sig väl efter foten. Efter någon veckas åkning är komforten maximal.
Tack vare de precisa mått som en pjäxa ska ha för att sitta rätt kan man tro att just pjäxor inte är något som man ska handla på nätet. Men faktum är att internetbutikerna både ger precisa storleksuppgifter om invändigt centimetermått och mycket noggrann information om pjäxornas funktion. Det kan faktiskt vara enklare att handla pjäxor på nätet eftersom du kan mäta fötterna och välja i lugn och ro. När du har mätt dina fötter väljer du den storlek som ligger närmast i storlek uppåt och voilà, nu har du hittat rätt pjäxstorlek!

Bästa rabatterna på pjäxor online

Här nedan finner ni de största rabatterna de bästa onlinebutikerna har att erbjuda på pjäxor just ni. Spara upp till 51%!

51%
Transalp Thermoshape
Fischer
2426:-
4995:-
Skistart
51%
Travers
Fischer
3422:-
6995:-
Skistart
51%
Travers TS
Fischer
2948:-
5995:-
Skistart
50%
Fischer Alpina Skidstövlar RC 4 Podium 130
Fischer
3853:-
7706.98:-
Snowinn
49%
Salomon Alpina Skidskor Select 100 Cruise
Salomon
2091:-
4100.961:-
Snowinn
49%
Salomon Alpina Skidskor S/Pro Sport 90
Salomon
2266:-
4444.098:-
Snowinn
48%
Salomon Alpina Skidskor X Access 80 Wide
Salomon
1392:-
2676.9038:-
Snowinn
47%
Gea RS
Scarpa
3447:-
6500:-
Skistart
46%
Salomon Alpina Skidskor Kvinna Shift Pro 90 Sport
Salomon
2202:-
4078.6853:-
Snowinn

Direktlänkar till pjäxor hos onlinebutiker