Skidor

Det finns mycket att tänka på när man köper skidor, ta del av våra tips på denna sida. Handlar ni skidor via oss kan ni jämföra priser på 129 skidor från flera olika butiker på nätet , billigaste paret skidor finns för 649 kr med priser ända upp till 8995 kr.
Ni hittar alla 129 skidor hos oss här

Skidorna – grunden till en lyckad åkning

Det finns en rad olika skidor för alpin åkning och om man inte är särskilt bevandrad inom området kan det upplevas som en djungel som man står inför när man ska köpa skidor. Du ska först och främst utgå från vilken typ av åkning du ska ägna dig åt. Är det park- eller piståkning, djup lössnö eller carving som gäller? Eller tillhör du den sorts åkare som vill ägna dig åt lite av varje under skidsemestern? Allt är möjligt, både med hjälp av specialiserade skidor och skidor som har skapats för att fungera för flera olika former av åkning och underlag.
Bland de alpina skidorna hittar vi de långa och breda backhoppningsskidorna som används vid skidflygning, de timglasformade slalomskidorna som, som namnet avslöjar, används i samband med slalomåkning, och de telemarksbindningsförsedda telemarksskidorna, som också används vid slalomåkning. Det tar inte slut där! Skidsortimentet, som ständigt utökas och förbättras för att kunna ge oss det allra bästa att äntra backarna med, innehåller även fatski-skidorna som är gjorda för dig som är såld på åkning i lössnö. Är du ny på skidåkning eller var det länge sedan du åkte kan carvingskidorna, som i princip svänger av sig själv, vara något för dig. De allra flesta skidåkare tycker att det är lättare att åka med carvingskidor. Pistskidorna, som är optimerade för pistat underlag, är som gjorda för lyckade åk i pisten. Är det pisten som gäller så är det definitivt denna typ av skidor som du ska satsa på. Vill du däremot njuta både i och utanför pist är allroundskidan att rekommendera. De fungerar bättre i djup lössnö än pistskidorna tack vare sin lite tjockare midja. Ytterligare en skida som fungerar både för pist och utanför, närmare bestämt park och natur, är park- och jibbskidor. Gillar du framförallt att hoppa och leka i park och natur kommer dessa skidor till sin fulla rätt. De fungerar i pisten, men är det piståkningen som dominerar ditt åkande ska du satsa på en renodlad pistskida.
När du har valt den sortens skida som passar dig gäller det att hitta rätt längd. En tumregel är att du som fortfarande är novis på skidåkning ska satsa på de lite kortare skidorna. En bra måttstock är att skidorna ska nå upp till hakan på dig. En skidåkare som har lite mer kött på benen och känner sig relativt säker i backarna kan öka längden på skidorna till mellan hakan och pannan medan proffset kan välja skidor som är lika långa som den egna kroppslängden. När det kommer till skidans mjukhet ska du som föredrar högre farter undvika alltför mjuka skidor, eftersom de har en tendens att skapa en orolig åkning.

Mest nedsatta skidorna just nu!

Nedan hittar ni de bästa rabatterade priserna på skidor just nu. Bästa rabatten hela 58%!

58%
Belle To Belle/Nadv
Nordica
2499:-
6000:-
Sportshopen
56%
ALIGHT 7.4 TI
Blizzard
3499:-
8000:-
Sportshopen
56%
Quattro W 6.9TI inkl bindning TCX12
Blizzard
3499:-
8000:-
Sportshopen
56%
PRO MT FIRE SLR inkl bindning RS 9 SLR
Fischer
1999:-
4500:-
Sportshopen
53%
CHARGER XTI inkl bindning M3 11 TCX Light Quikclik
K2
3999:-
8500:-
Sportshopen
50%
ANTHEM 80 inkl bindning ERC 11 TCX Light Quikclik
K2
2999:-
6000:-
Sportshopen
50%
MY PRO MT 77 TPR inkl bindning MY RS 10 PR
Fischer
2999:-
6000:-
Sportshopen
50%
ALIGHT 7.4 CA inkl bindning TLX 11
Blizzard
2999:-
6000:-
Sportshopen
50%
CHARGER inkl bindning M3 TCX LIGHT QUIKCLIK
K2
3499:-
7000:-
Sportshopen

Direktlänkar till skidor hos onlinebutiker