Märken på snowboardboots hos oss

Snowboardboots

Snowboardbootsen är kanske den viktigaste utrustningen för att få en bra semester på snowboarden, ett par obekväma boots och hela skidveckan kan vara förstörd. Här kan ni jämföra 94 snowboardboots , från billiga 129 kr med priser upp till 6299 kr.
Ni hittar alla 94 snowboardboots hos oss här

Snowboardbootsen gör dig som ett med brädan

Rätt snowboardboots är faktiskt minst lika viktigt som att ha en bra bräda. Gränsen mellan euforisk åkarglädje och olidlig smärta i backen, den är verkligen hårfin och det kvittar hur bra bräda du än har om bootsen inte sitter som de ska. Det gäller med andra ord att välja bootsen med noggrannhet och ha några saker i åtanke för att hitta rätt. Att hitta ett par boots som sitter som de ska är utan tvekan det allra viktigaste. Är de för stora riskerar du att få ett dåligt hälgrepp, något som påverkar åkningen avsevärt. Musklerna i fötter och ben får kompensera det dåliga greppet, något som resulterar i att du kommer att bli tröttare snabbare. Dessutom ökar risken för att få kramp. Är skorna för små gör det inte bara ont i fötterna, risken för skador ökar avsevärt. För att bootsen ska fungera optimalt ska de hålla upp och stödja både fötter och anklar.
När du ska prova dina blivande boots ska du ha de strumpor som du kommer att använda i backen, de vanliga strumporna går bort, förutsett att du inte vill ha boots som klämmer. Se till att du provar bootsen på eftermiddagen eller efter träning eller annan aktivitet. Eftersom fötterna svullnar så mycket som en halv storlek när du åker bräda ska utgångsläget vid provningen överensstämma.
Hur din häl sitter i den bakre delen av bootsen är avgörande för lyckad åkning. Din häl ska sitta fast, både när du står på tå och går, och samtidigt ska bootsen inte stoppa cirkulationen. Prova gärna bootsen med din snowboard. När du har spänt bindningarna ska du luta dig mot nosen och mot bak på brädan och få känslan av att sitta fast på ett sätt som känns tryggt och bekvämt. Prova också med att ställa dig på tå och se till att hälarna inte lyfter sig. Ytterligare en tumregel är att tårna nästan ska ta i framkanten när du går i bootsen. Tänk på att snowboardboots tänjer sig av värme och de allra flesta boots blir större efter att du har åkt i dem några dagar. Men köp aldrig för små boots, komforten ska finnas där redan från början.
Om du provar mjuka boots ska du känna dina tårörelser någorlunda och med hårda boots ska du känna minsta lilla rörelse som du gör med tårna. Om bootsen inte känns helt hundra ska du definitivt prova en mindre storlek eller annat märke, nöj dig inte med kompromisser.

Rabatterade snowboardsboots - bästa rabatterna

Just nu kan spara ända upp till 50% på snowboardsboots online, se bästa priserna nedan.

50%
Burton Limelight BOA® snowboardboots för damer
Burton
1699:-
3399:-
Burton
40%
Kids' Grom BOA Snowboard Boot Black
Burton
1077:-
1795:-
Outnorth
40%
Juniors' Project Boa Black/Black/White
Salomon
1197:-
1995:-
Outnorth
40%
Kids' Whipstar Black/Black/White
Salomon
747:-
1245:-
Outnorth
40%
Men's Sentinel TLS True Black
Nitro
1797:-
2995:-
Outnorth
40%
Men's Launch Black/Black/White
Salomon
1887:-
3145:-
Outnorth
40%
Women's Scala BOA Black-Purple
Nitro
2097:-
3495:-
Outnorth
40%
Women's Pearl BOA Black/White/Gold
Salomon
1617:-
2695:-
Outnorth
23%
Snowboardboots nybörjare SNB 100 Dam grå
Dreamscape
849:-
1099:-
Decathlon

Direktlänkar till snowboardboots hos onlinebutiker