Märken på turskidor hos oss

Turskidor

Turskidor bör väljas med omsorg, läs mer här nedan vad som är viktigt vid val av turskidor. Vill ni köpa turskidor online? Jämför priser på 20 turskidor från de bästa onlinebutikerna här , billigaste turskidorna från 2461 kr, högsta priset ligger på 5946 kr.
Ni hittar alla 20 turskidor hos oss här

Turskidor för terräng

Det finns mängder av olika sorters skidor och alla har de olika egenskaper. Vissa skidor är till för snabb åkning i branta backar, andra skidor är till för att långsamt lunka fram i snötäckta landskap. Turskidor är en sorts skidmodell som är till för att användas på långa skidfärder. Man kan både åka långsamt och snabbt med dem. Skidorna skiljer sig ifrån exempelvis längdåkningsskidor eftersom ramen runt skidan är gjord i stål. Turskidor är perfekta när man ska göra långa fjällturer och de går utmärkt att åka på dem i terräng där ingen annan har åkt. Längdskidor å andra sidan, är till för att gå/åka med, kan man säga. Pjäxorna på en längdåkningsskida sitter inte riktigt fast i hälen, utan man lyfter hela tiden bakre delen av foten när man åker, ungefär som när man tar vanliga steg. Något som skiljer turskidor ifrån andra skidor är att de oftast är lite bredare. De är ju till för att användas i terräng utan spår, alltså där snön kan vara djup och inte särskilt packad. Om man skulle använda exempelvis ett par längdåkningsskidor i samma typ av terräng så hade man åkt rakt igenom snön.
Förutom att köpa själva skidorna, är det viktigt att ha bekväma pjäxor, stavar och övrig skidutrustning som skidkläder. När man åker med turskidor är man oftast ute länge, så det gäller att man har bekväma kläder och bra förvaring till både matsäck och extrakläder. Det finns många olika sorters turskidor, både till utseende och till pris. På internet går det lätt att hitta information och jämförelser skidorna emellan, så att man hittar några som passar ens behov.

Hur man väljer rätt turskidor

När man ska köpa ett par nya turskidor och stavar är det några saker man ska tänka på. När man köper skidor spelar vikt, längd och åkteknik stor roll, eftersom det är med vikten man sliter skidorna. Har man en åkteknik där man böjer sig mycket åt höger kommer ytterkanten av högerskidan att utsättas för påfrestning och slitas. Om man exempelvis väljer en för hård skida kommer man inte kunna trycka ner spannet, det resulterar i bakhalt. Skidan får heller inte vara för mjuk, då kommer du att behöva staka dig fram i nerförsbackarna. När man väl ska handla nya turskidor får man oftast bra hjälp av en kunnig och erfaren personal. Med hjälp av din vikt, längd och åkteknik kan de räkna ut vilka skidor som passar bäst för dig.
Förutom skidorna behövs även ett par stavar och dessa måste också vara anpassade efter individen. Man brukar räkna med att stavarna ska vara cirka 25 till 30 centimeter kortare än din längd. Vissa stavar går att höja och sänka, något som är användbart om man handlar till ett barn eller en ungdom som sedan kommer att växa. En av de viktigaste sakerna förutom skidor och stavar är såklart hjälmen. Det finns massor av olika sorters hjälmar och det viktigaste är ju att de skyddar ditt huvud. Så, när det är dags för nya skidprodukter, kika in på nätet eller i fysiska butiker och få svar på alla dina frågor.

Direktlänkar till turskidor hos onlinebutiker