Skidhjälmar online

Hos oss hittar ni just nu 308 skidhjälmar att jämföra. Ni hittar billiga skidhhjälmar från så lågt pris som 248 kr och ändå upp till 5555 kr.
Ni hittar alla 308 skidhjälmar online hos oss här

Skydda det viktigaste du har med hjälm

Huvudet är det viktigaste vi har och ett fall utan skidhjälm kan få katastrofala följder, särskilt eftersom farten i backarna ökar. Det är förmodligen därför alltfler skid- och snowboardåkare använder hjälm. Gör det du också, det går inte att ångra sig om olyckan skulle vara framme. För att hjälmen ska fungera som den ska, ska den förstås sitta rätt och både storlek och passform är avgörande faktorer för detta. Färg och utseende är sekundärt, men givetvis viktigt för hur du ska trivas med din hjälm. Liksom så mycket annat som kretsar kring skid- och snowboardåkning, har även hjälmarna utvecklats ordentligt under de senaste åren. Detta innebär att en hjälm inte behöver vara tung eller klumpig längre. Den försämrar inte heller sikten som den tenderade att göra tidigare.
Det finns en rad olika sorters hjälmar; den säkraste hjälmen med helt skal, den med halvt skal som ger bättre hörselmöjligheter, fullface som också skyddar ansikte, mun och tänder och slalomhjälmen – en helskalshjälm som skyddar mot slalomkäpparna. De flesta går att använda vilken åkning du än vill ägna dig åt. Det faktum att du köper en hjälm som lämpar sig för skid- eller snowboardåkning är dock viktigt, men sen kan ditt tycke och smak bestämma resten.
Att hitta rätt storlek är väldigt enkelt. Du mäter helt enkelt huvudets omkrets över pannan och väljer den storlek som överensstämmer med måttet. När du skakar huvudet ska hjälmen sitta relativt fast och den ska sitta rakt på huvudet. Med dessa förutsättningar parerar hjälmen ett kraftigt fall så bra som bara är möjligt. Hjälmen ska provas utan mössa, den värmer tillräckligt i sig. Det finns även hjälmar som kan ställas in för perfekt passform till användarens huvud, vilket är både smidigt och möjliggör en närmast skräddarsydd känsla.
Att ha en skön ventilation i hjälmen är också viktigt, och de har de allra flesta hjälmar som finns på dagens marknad. Vet du med dig att du ska åka hårt och i varma miljöer kan det vara värt att satsa på en hjälm som är byggd med Inmoldteknik. Inmoldhjälmens dämpningsmaterial sprutas in i det hårda hjälmskalet och det underlättar arbetet för att skapa en bättre ventilation. De allra flesta hjälmar är byggda på det här sättet.
När du har hittat rätt hjälm ska du se till att dina goggles är kompatibla med den. Ett säkert kort är att gå på samma märke på både hjälm och goggles. Sist men inte minst, tänk på att en hjälm är något av en färskvara. Därför ska en hjälm som varit med om ett kraftigt fall alltid bytas ut mot en ny eftersom den inte längre har fullgott skydd.

Direktlänkar till skidhjälmar hos onlinebutiker